Jisses...

God morgon onsdag!

Igår var det ju som sagt träning. Tabata stod på agendan och det var ju en upplevelse för en otränad som mig, haha. 

Såhär beskriver gymnastikföreningen passet:

"Alla kan träna tabata, nybörjare som van!
Tabata är en enkel, tuff och effektiv träning och består av 20 sek högintensiv träning följt av 10 sek vila. Detta upprepas åtta omgångar, sammanlagt i 4 min i 4-5 block (låtar). Intervallerna kan användas på konditionsövningar och på styrkeövningar. Denna form av träning ökar den uthålliga och explosiva muskelkapaciteten samt bränner fett effektivt! Vi blandar övningar med endast kroppen som belastning och övningar med lätta vikter. Vi arbetar med de stora muskelgrupperna som ben, rygg, bröst, mage och axlar.Tabata ger resultat på kort tid!! Så vill du få ut så mycket av din träning på så lite tid som möjligt är Tabata perfekt! Tabata är ett pass på max 40 min med uppvärmning och stretch. Det är lika effektivt som ett pass på 60 min. Tabata lämnar ingen oberörd!"

Och ja, det var rätt roligt faktiskt! Man fick fyra övningar man gjorde två gånger i rad, sen några sekunder vila. T.ex armhävningar 20 sekunder, upphopp 20 sekunder, plankan 20 sekunder och squats 20 sekunder, vila  10 sekunder, sen köra samma övningar en gång till. 

Jag orkade ju dock inte allt utan vilade rätt mycket mer än man skulle, men det var det som var bra med Tabata, man kunde vila om man inte kunde/orkade göra någon övning! (Emma däremot var grym!) Nästa gång klarar jag kanske mer. För ja, det blir en nästa gång! Vill även prova på Kick N’ box, men det är också på tisdagar så då får jag hoppa över Tabatan, för no way att jag orkar två pass i rad!

Idag, idag har jag träningsvärk. Sån träningsvärk att jag knappt kom ner till toastolen, haha. Men det får vara värt det!



(null)

Nu ska jag bli frisk!


RSS 2.0